Hrnčeková jablková zaváranina s kávou

Potrebujeme:

4 stredne veľké jablká

1 hrnček jablkového džúsu

2 lyžice instantnej kávy

trištvrte hrnčeka vaječného likéru

štipka mletej škorice

štipka mletých klinčekov

1 balíček želírovacieho prípravku (Gelfix 2 : 1)

2 a pol hrnčeka kryštálového cukru

Postup:

- Jablká umyjeme, očistíme, zbavíme jadierok a šupy a nakrájame na menšie kúsky. Do väčšieho hrnca dáme jablká, džús, kávu, likér, škoricu, klinčeky a želírovací prípravok.

- Zmes v hrnci zasypeme cukrom a na miernom ohni privedieme do varu. Krátko povaríme a odstavíme.

- Horúcu zaváraninu nalejeme do menších čistých pohárov na zaváranie a ihneď uzavrieme. Sterilizujeme 15 minút pri teplote 90 stupňov Celzia.

Náš tip: Porciu jabĺk môžete zväčšiť.