Hrnčeková jablková zaváranina s kávou
Potrebujeme:
4 stredne veľké jablká
1 hrnček jablkového džúsu
2 lyžice instantnej kávy
trištvrte hrnčeka vaječného likéru
štipka mletej škorice
štipka mletých klinčekov
1 balíček želírovacieho prípravku (Gelfix 2 : 1)
2 a pol hrnčeka kryštálového cukru
Postup:
- Jablká umyjeme, očistíme, zbavíme jadierok a šupy a nakrájame na menšie kúsky. Do väčšieho hrnca dáme jablká, džús, kávu, likér, škoricu, klinčeky a želírovací prípravok.
- Zmes v hrnci zasypeme cukrom a na miernom ohni privedieme do varu. Krátko povaríme a odstavíme.
- Horúcu zaváraninu nalejeme do menších čistých pohárov na zaváranie a ihneď uzavrieme. Sterilizujeme 15 minút pri teplote 90 stupňov Celzia.
Náš tip: Porciu jabĺk môžete zväčšiť.