Kuracia polievka s estragónom
500g kuracích pŕs,1 väčšia cibuľa, 300 g zeleninovej zmesi, olej, 1 kocka zeleninového bujónu, 1 liter vody, soľ, mleté čierne korenie, 2 až 3 zemiaky, 1 téglik smotany na šľahanie, mlieko, šťava z pol citróna, 1 lyžička sušeného estragónu
Postup:
Kuracie prsia pokrájame na malé kocky. Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame.
Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso, opečieme a zalejeme trochou vývaru. Dusíme 15 minút. Potom pridáme zeleninu, na malé kocky pokrájané zemiaky, ochutíme, pridáme zvyšný vývar a varíme domäkka.
Nakoniec do polievky vlejeme smotanu. Dolejeme trochou mlieka. Ochutíme lyžičkou estragónu a odstavíme. Po 2-3 minútach ochutíme citrónovou šťavou.