Kávová odysea Václava Faltusa sa začala, keď študoval na Bolonskej univerzite v Rimini. O byt sa delil s troma nádejnými šéfkuchármi a jeden z nich mu začal dávať užitočné rozumy o tom, čo je ozajstná dobrá káva. „Vtedy ešte ani v Taliansku, ani u nás neboli známi malí pražiari kávy, dominovali veľké značky s dlhoročnou tradíciou. Asi som mal šťastie, že starí bardi, ktorí pre tieto značky robili, si ma obľúbili, spriatelili sme sa a brali ma ako syna,“ spomína na svoje začiatky Václav, ktorého do sveta výberovej kávy najviac zasvätili talianski odborníci, ktorí sú teraz jeho dodávateľmi. Kávové zrná nakupujú z prístavu v talianskom Terste, kam putujú od farmárov. „Priamo v prístave sa robia aj zdravotné testy, ktoré pri kúpe kávy vyžadujeme, a vďaka laboratóriám a množstvu odborníkov degustátorov sa priamo tam miešajú kávové zmesi, obľúbené po celom svete,“ vysvetľuje majiteľ pražiarne v Ivanke pri Dunaji.
Pokračovanie na ďalšej strane.